Monumentenwacht actief op ‘Energietafel’ in Eerbeek

Duurzaamheidscoördinator Michel Terlingen van Monumentenwacht Gelderland gaf onlangs in de Kruiskerk in Eerbeek informatie over het duurzamer maken van monumenten. Dat deed hij op de Energietafel over monumenten, een bijeenkomst van de coöperatie BrummenEnergie en de gemeente Brummen.

Michel Terlingen in de Kruiskerk in Eerbeek. Foto: Gerrit van de Pol

Michel ging onder andere in op de mogelijkheden om hun monument duurzamer te maken, waar mensen het beste advies kunnen inwinnen en welke opties er zijn voor financiële ondersteuning. Ook het Gelders Genootschap, EMD Monumentenzorg en de Groene Kerk Brummen waren aanwezig.

Verder praten

Na de pauze gingen de tientallen aanwezigen uiteen om in kleinere groepen verder te praten over monumenten in de dorpskernen, in het buitengebied en over kerken en andere bijzondere monumenten.

De aanwezigen konden ook isolatieglas en andere isolerende materialen bekijken. Verder werd uitleg gegeven over het werken met een warmtebeeldcamera. Inspecteurs van Monumentenwacht Gelderland gebruiken deze camera’s om in beeld te brengen waar warmte uit panden lekt.

Meer nieuws over onze Monumentenwacht

Nieuwsoverzicht

Contact

Disclaimer

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld. We kunnen echter niet garanderen dat alle gegevens altijd up to date en volledig juist zijn. Daarom aanvaarden we geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die onverhoopt voortvloeit uit het gebruik van de informatie op deze website. Wij houden ons aanbevolen voor verbeteringen en nuttige aanvullingen.

Met subsidie van: