In stand houden rode draad in loopbaan van nieuwe directeur Jantine Clasie

,,Ik ben geen expert, maar heb wel een gezonde belangstelling in het cultureel erfgoed. Verder ken ik het in stand houden en ontwikkelen van objecten ook uit mijn vorige functie. Dat is de rode draad in mijn loopbaan, ook toen ik bij een waterschap en de provincie Overijssel werkte. En ik woon tussen de twee molens van Wapenveld, beide monumenten.”

Directeur Monumentenwacht Gelderland Jantine Clasie

Achterneef

Voor de voetballiefhebbers: de nieuwe directeur is familie van AZ-aanvoerder Jordy Clasie, eerder actief voor Feyenoord en Excelsior. ,,Het is mijn achterneef, maar we komen niet dagelijks bij elkaar over de vloer. Ik kan ook geen shirtje regelen”, zegt ze lachend. ,,Ik heb niet zo’n moeite met contact maken, maar de naam Clasie maakt het nog makkelijker.”

De eerste weken van haar werk bij Monumentenwacht Gelderland staan in het teken van kennismaken en meelopen. ,,Ik heb al veel gesproken met netwerkpartners en ga ook mee met monumentenwachters. Ik merk dat zij een grote passie hebben voor hun werk. Het is leuk en leerzaam om met hen mee op inspecties te gaan.”

‘Veel te doen’

Dé uitdaging van de komende tijd is om een ‘duurzame wacht’ te zijn in dienstverlening en vakmanschap. ,,Het gaat daarbij zowel om het toepassen van de praktijk van verduurzaming in onze adviezen als om het vinden van nieuw personeel. We hebben namelijk een aantal inspecteurs die richting pensioen gaan. Daarom zoeken we nieuwe collega’s en werken we veel samen met het Gelders Restauratie Centrum, dat nieuwe collega’s opleidt.”

Voormalig directeur Ernst van der Grijp blijft actief binnen Monumentenwacht Gelderland. Hij is nu onder andere verantwoordelijk voor de kwaliteitsregeling Kennis & Kunde. Dat is de lijst met kwalitatief goede bedrijven in het restauratievak.

Meer nieuws over onze Monumentenwacht

Nieuwsoverzicht

Contact

Disclaimer

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld. We kunnen echter niet garanderen dat alle gegevens altijd up to date en volledig juist zijn. Daarom aanvaarden we geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die onverhoopt voortvloeit uit het gebruik van de informatie op deze website. Wij houden ons aanbevolen voor verbeteringen en nuttige aanvullingen.

Met subsidie van: