Extra geld voor leningen Gelderse monumenten

De provincie Gelderland heeft 45 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor het Gelders Monumentenfonds. Eigenaren van monumenten kunnen hieruit tegen een lage rente geld lenen om hun bezit te restaureren, duurzamer te maken of er een nieuwe bestemming aan te geven.

Het Gelders Monumentenfonds is ondergebracht bij het Nationaal Restauratiefonds (NRF). Het bedrag van 45 miljoen euro komt in dat fonds. Geld hieruit is een lening, eigenaren betalen het na twintig jaar aan de provincie terug.

Het Gelders Monumentenfonds is populair. In acht jaar is er al ruim 17 miljoen euro uitgeleend aan monumenteneigenaren. Daarmee was de bodem van de kas bijna in zicht. De provincie verwacht met het extra geld eigenaren van ongeveer 45 monumenten in Gelderland te kunnen helpen.

Meer nieuws over onze Monumentenwacht

Nieuwsoverzicht

Contact

Disclaimer

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld. We kunnen echter niet garanderen dat alle gegevens altijd up to date en volledig juist zijn. Daarom aanvaarden we geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die onverhoopt voortvloeit uit het gebruik van de informatie op deze website. Wij houden ons aanbevolen voor verbeteringen en nuttige aanvullingen.

Met subsidie van: