Historie

De Monumentenwacht Gelderland werd opgericht in 1978. In de eerste twee decennia groeide het aantal aangemelde monumenten hard en nam het aantal medewerkers flink toe. In de afgelopen twee decennia was de groei minder sterk, maar hebben wij onze taken en activiteiten in diverse richtingen verbreed.

Zo hebben we in de loop der jaren aanvullende diensten ontwikkeld zoals meerjarenonderhoudsplannen, subsidieaanvragen en begeleiding van werkzaamheden. Bovendien is er in samenwerking met partners een kwaliteitsregeling Kennis+Kunde ontwikkeld. Dat is een keurmerk voor bedrijven die werkzaam zijn in de restauratie. Ook doen wij aan kennisoverdracht naar zowel eigenaren als uitvoerende bedrijven.

Sinds kort kunnen wij ook energieadviezen uitbrengen aan woonhuiseigenaren en verder hebben wij de beschikbaarheid over drones ter ondersteuning van onze werkzaamheden.

Contact

Disclaimer

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld. We kunnen echter niet garanderen dat alle gegevens altijd up to date en volledig juist zijn. Daarom aanvaarden we geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die onverhoopt voortvloeit uit het gebruik van de informatie op deze website. Wij houden ons aanbevolen voor verbeteringen en nuttige aanvullingen.

Met subsidie van: