Interieurinspectie

Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van een object kan monumentaal zijn. En net als aan de buitenkant vindt ook binnen slijtage plaats. Met een interieurinspectie brengen we deze slijtage in kaart en geven we handige onderhoudstips. Zo blijft uw monumentale interieur behouden. Na de inspectie ontvangt u een uitgebreid inspectierapport met onze bevindingen en adviezen voor onderhoud. Dit is een handige basis voor subsidieaanvragen of goedkoop lenen.

Hoe werkt het?

Na de inspectie ontvangt u een uitgebreid inspectierapport met onze bevindingen en adviezen voor onderhoud. Dit is ook een handige basis voor subsidieaanvragen of voordelig lenen.

De drie stappen van een interieurinspectie:

1. Voorbereiding

De interieurinspectie start al voordat onze monumentenwachters bij u langs komen. Ter voorbereiding op de inspectie gaan ze na of het object al eerder is geïnspecteerd. Is dit het geval, dan zoeken ze in eerdere inspectierapporten naar aandachtspunten. Ook zullen ze bij u informeren naar uitgevoerde reparaties, nieuwe gebreken of andere problemen.

2. Nauwkeurige inspectie

Tijdens de interieurinspectie controleren onze monumentenwachters alles wat ‘aard- en nagelvast’ zit. Binnenwanden, dragende constructies of vloeren bijvoorbeeld. Ook kijken ze naar de staat van karakteristieke elementen in het monument, zoals stucplafonds of een glas-in-loodraam. Onze Monumentenwachters zijn toegerust met handige hulpmiddelen. Zo komen ze ook op plekken waar u zelf moeilijk bij kunt, of die u niet kunt zien.

3. Inspectierapport

De monumentenwachters beschrijven al hun bevindingen in een inspectierapport. Dit krijgt u toegestuurd. In het rapport ziet u een beoordeling van alle onderdelen van uw monumentale interieur, en praktische adviezen over schoonmaak en onderhoud. U beslist altijd zelf of u onderhoudswerkzaamheden laat uitvoeren. Monumentenwacht Gelderland denkt hierover graag met u mee.

Contact

Disclaimer

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld. We kunnen echter niet garanderen dat alle gegevens altijd up to date en volledig juist zijn. Daarom aanvaarden we geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die onverhoopt voortvloeit uit het gebruik van de informatie op deze website. Wij houden ons aanbevolen voor verbeteringen en nuttige aanvullingen.

Met subsidie van: