Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onafhankelijke inspectie en advisering onderhoud monumenten

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home > Diensten > Inspectie & advisering gebouwd en groen erfgoed > eenmalige inspectie
Register Kennis&Kunde monumentenspecialisten

Kwaliteitsregeling Kennis&Kunde (K&K) met bedrijven werkzaam in Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen. Meer informatie? Zie menu kwaliteitszorg.

Infobladen Monumentenwacht

Direct naar praktische infobladen onderhoud voor de eigenaar.

Aanmelden nieuwsbrief / cursusinformatie
Digitale nieuwsbrieven en cursusinformatie ontvangen? Stuur dan een mail naar monumentenwacht-gld-join@lists.nfg.nl. U ontvangt dan een mail met een link om uw aanmelding te bevestigen.
Toolkit Duurzaam Erfgoed
http://www.toolkitduurzaamerfgoed.nl/
 
Document acties

eenmalige inspectie

Als u slechts eenmaal een inspectie wenst, bijvoorbeeld ten behoeve van een subsidieaanvraag, het uitvoeren van onderhoud of om een beeld van de onderhoudstoestand te verkrijgen bij aan-of verkoop, zijn er ook mogelijkheden.

ploeg 8

Voor wie

De eigenaar die eenmalig de onderhoudsstaat van een monumentaal gebouw door een onafhankelijke partij wil laten beoordelen. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op onderhoudswerkzaamheden of controle achteraf. Maar ook voor de aan- of verkoop of een subsidieaanvraag.

Let op: het betreft een visuele inspectie van de onderhoudsstaat en het te verwachten onderhoud volgens de Monumentenwacht methodiek en is niet gericht op verborgen gebreken of opsporen van asbest!! Uitgangspunt van de Monumentenwachtinspectie is behoud van oorspronkelijk materiaal en sober en doelmatig onderhoud. 

Verder: uitvoering op korte termijn alleen mogelijk als de reguliere planning van de Monumentenwacht Gelderland dit toelaat!

Wat

De opdrachtgever krijgt een (deel)inspectie van zijn monument en een schriftelijke rapportage met een inventarisatie, een kwalificatie van de onderhoudsstaat volgens de Monumentenwacht methodiek en adviezen. Indien bouwkundig relevant, worden er fotobladen bijgevoegd. Het voorblad van het rapport geeft een overzicht van te verwachten onderhoudswerkzaamheden in volgorde van prioriteit. De eigenaar kan verzoeken om een deelinspectie van één of meerdere bouwdelen van het monument.

Prijs

Een éénmalige inspectie wordt per manuur berekend. De tijdsduur van de inspectie en het opstellen van het rapport kan variëren van 8 uur voor een eenvoudig woonhuis tot 40 uur voor een groot en complex object. Het manuurtarief (peildatum 2019) bedraagt € 57 excl. 21% BTW. Verder worden er voorrijkosten (€ 50 excl. btw) en administratiekosten voor de handling van het secretariaat (€ 15 excl. btw) berekend In verband met de arbo-richtlijnen kan de inspectie, afhankelijk van de situatie ter plaatse (veiligheidsvoorzieningen, hoogte), door twee personen uitgevoerd.

Aanvragen

Toreninspectie

Plone powered by ZOO