Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onafhankelijke inspectie en advisering onderhoud monumenten

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home > Nieuws > Weststeijn: ‘Ik voel me heel erg welkom’
Register Kennis&Kunde monumentenspecialisten

Kwaliteitsregeling Kennis&Kunde (K&K) met bedrijven werkzaam in Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen. Meer informatie? Zie menu kwaliteitszorg.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Toolkit Duurzaamheid
http://www.toolkitduurzaamerfgoed.nl/
Infobladen Monumentenwacht

Direct naar praktische infobladen onderhoud voor de eigenaar.

Historisch Bouwfragmentendepot

Depot in Valburg met diverse materialen.

 
Document acties

Weststeijn: ‘Ik voel me heel erg welkom’

Ester Weststeijn is onder de indruk van de vakbekwaamheid en liefde voor monumenten van de mensen die werken bij Monumentenwacht Gelderland. ,,Ze zijn zo gedreven en enthousiast, dat vind ik mooi”, zegt het nieuwe bestuurslid.

In het dagelijks leven is ze burgemeester van de gemeente Rozendaal en daarvoor was ze onder andere werkzaam in de communicatie. ,,Ik denk dat het goede werk van de monumentenwachters en anderen bij de stichting wat meer belicht mag worden. Dat is niet het eerste waar ze zelf aan denken, maar het is wel belangrijk om aan de provincie Gelderland en de abonnees te laten zien waar je mee bezig bent. Ik sprak een inspecteur die aan het werk was aan het dak van ons gemeentehuis en die vertelde me in tien minuten zo al een paar dingen over het gebouw die ik niet wist. En collega’s die hier al lang werken ook niet. Er is zoveel te vertellen.”

Ester Weststeijn

Weststeijn heeft geen erfgoed-achtergrond. ,,Al werk ik natuurlijk wel in een monument en kijk ik uit op een nog mooier historisch pand: Kasteel Rosendael. Ik heb ook al aan den lijve ondervonden hoe het is om de zorg te hebben voor een monument. Zo is de raadszaal in de zomer vaak erg warm. Mijn eerste gedachte was het installeren van een airconditioning, maar dat kan natuurlijk niet zomaar in een monument.”

Als de corona-maatregelen verder versoepeld worden, wil ze graag een dagdeel op pad met een monumentenwachter. ,,Ik weet er misschien niet alles vanaf, ik ben wel heel geïnteresseerd. Het lijkt me leuk om inspecties van dichtbij mee te maken.”

Ze ziet het bestuurslidmaatschap ook als een mooie manier om verder thuis te raken in Gelderland. ,,Ik heb vroeger in Angerlo gewoond en heb op Het Rhedens in Rozendaal gezeten, maar ben daarna vertrokken uit de regio en pas net weer terug. En al weet ik niet zoveel van het vak: ik voel me heel welkom bij Monumentenwacht Gelderland. Dat merk ik in alle contacten.”

Abonnement

Digitale aanmelding voor een inspectie-abonnement in vijf stappen! Lees de voorwaarden/tarieven goed door!

Eenmalige inspectie

Voor niet-leden die toch een inspectie willen.

RCE

Direct naar infobank techniek Rijksdienst v/h Cultureel Erfgoed

Stichting ERM

Direct naar technische uitvoeringsrichtlijnen (URL's) voor professionals.

 
Plone powered by ZOO