Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onafhankelijke inspectie en advisering onderhoud monumenten

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home > Nieuws > Rentmeestershuis straalt als nooit tevoren
Duurzaamheid

 

Energieadvies voor eigenaren van woonhuismonumenten

De Monumentenwacht Gelderland helpt u bij de verduurzaming van uw woonhuismonument

 

 

 

 

Register Kennis&Kunde monumentenspecialisten

Kwaliteitsregeling Kennis&Kunde (K&K) met gekwalificeerde restauratiebedrijven. Meer informatie? Zie menu kwaliteitszorg.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Infobladen Monumentenwacht

Direct naar praktische infobladen onderhoud voor de eigenaar.

Historisch Bouwfragmentendepot

Depot in Valburg met diverse materialen.

Gelders Restauratie Centrum

Het opleidingscentrum voor de restauratiesector in Gelderland.

 
Document acties

Rentmeestershuis straalt als nooit tevoren

Een echt ontwerp hadden Ludovic Hoytema en Els Geluk niet in hun hoofd, toen ze drie jaar geleden het Rentmeestershuis aan de Veerweg in het Betuwse Eck en Wiel kochten. ,,We hadden geen vastomlijnd plan, maar wisten wel dat het een hoog serviceniveau moest hebben”, zegt Ludovic. ,,En dat het anders dan anders moest worden”, vult Els aan.

En daar zijn ze in geslaagd, want de Bed & Breakfast is prachtig en stijlvol geworden. De drie suites in de voormalige stal van de boerderij zijn ruim en mooi ingericht. Ook uit de details blijkt dat het stel aan alles heeft gedacht.

Tot 2019 woonden Ludo en Els in een monumentaal pand vlakbij het centrum van Bennekom. ,,We reisden veel en organiseerden verder golfreizen, maar we vonden het leuk om wat anders te gaan doen.”

 

Heuvellandschap

Aanvankelijk keek het stel uit naar een boerderij in het Limburgse heuvellandschap, maar er dienden zich geen geschikte panden aan. ,,Een boerderij aan de Linge leek me ook wel wat”, zegt Els. Zo keek het stel naar panden in de Betuwe en werd het een plek in de buurt van de Nederrijn.

Ludo: ,,Het was niet in beste staat. Het dak van de deel was heel slecht. Op sommige plekken kon je zo naar buiten kijken. Er moest heel wat aan gedaan worden.” De vorige bewoners hadden dat plan ook al gehad met het pand, maar de crisis in 2008 gooide roet in het eten.

Ook Ludo en Els kregen na het maken van de plannen met een crisis te maken, namelijk de uitbraak van corona en de bijbehorende beperkende maatregelen als lockdowns. ,,Dat heeft niet echt invloed gehad op onze plannen”, zegt hij. ,,We hadden gelukkig de financiële mogelijkheden en wisten dat corona wel een keer voorbij zou gaan.”

Na een verbouwing van krap een jaar, wilde het stel in juni 2021 openen, maar dat werd per ongeluk een maand eerder. ,,We hadden ons alvast aangemeld op een aantal boekingssites, maar waren vergeten te melden dat we pas in juni open zouden gaan. Meteen kregen we een boeking voor mei, dus toen zijn we meteen van start gegaan.”

 

Suites

Bed & Breakfast is eigenlijk niet de juiste benaming voor het Rentmeestershuis. ,,We hebben drie suites in de voormalige stal en twee suites in de boomgaard”, zegt Els. Verder is een grote centrale ruimte in de vroegere deel, waar de gasten, kunnen ontbijten, borrelen en soms het diner kunnen nuttigen. Ook is het te huur voor vergaderingen en trainingen.

Ook deze ruimte is met smaak ontworpen en ingericht. ,, We hebben uit de deel en de stal wel bijna 200 ton aan puin weg moeten halen”, zegt Ludo. Er zit vloerverwarming in en de vloeren zijn zo gelegd dat de suites onderling en de grote ruimte goed geïsoleerd zijn. ,,We willen niet dat je het in een andere suite hoort als iemand op de vloer stampt”, zegt Ludo.

,,Dat past bij het niveau dat wij willen. ,,Zo hebben we ook een boiler van 500 liter in de technische ruimte. Dat is misschien wel wat veel voor de drie suites. Maar dat hebben we liever dan dat je koud water krijgt als ze bij de buren douchen of dat het lang duurt voordat de douche warm is.”

www.hetrentmeestershuiseckenwiel.nl

Abonnement

Aanmelding voor een inspectie-abonnement m.b.v digitaal formulier in vijf stappen! Lees de voorwaarden/tarieven goed door!

Eenmalige inspectie

Voor niet-leden die toch een inspectie willen.

RCE

Direct naar infobank techniek Rijksdienst v/h Cultureel Erfgoed

Stichting ERM

Direct naar technische uitvoeringsrichtlijnen (URL's) voor professionals.

 
Plone powered by ZOO