Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onafhankelijke inspectie en advisering onderhoud monumenten

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home > Nieuws > Leergang duurzaam restaureren
Duurzaamheid

 

Energieadvies voor eigenaren van woonhuismonumenten

De Monumentenwacht Gelderland helpt u bij de verduurzaming van uw woonhuismonument

 

 

 

 

Register Kennis&Kunde monumentenspecialisten

Kwaliteitsregeling Kennis&Kunde (K&K) met gekwalificeerde restauratiebedrijven. Meer informatie? Zie menu kwaliteitszorg.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Infobladen Monumentenwacht

Direct naar praktische infobladen onderhoud voor de eigenaar.

Historisch Bouwfragmentendepot

Depot in Valburg met diverse materialen.

Gelders Restauratie Centrum

Het opleidingscentrum voor de restauratiesector in Gelderland.

 
Document acties

Leergang duurzaam restaureren

Het Gelders Restauratie Centrum (GRC) begint samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) binnenkort een nieuwe editie van de Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren (LIER).

Hierin werken professionals in multidisciplinaire teams aan een verduurzamingsplan voor een actueel restauratieproject. Dit jaar is dat boerderij de Oldhof op landgoed Staverden. De boerderij staat momenteel leeg. Eigenaar Geldersch Landschap en Kasteelen wil de boerderij weer geschikt maken voor wonen.

Het duurzamer maken van monumenten speelt een steeds grotere rol bij het behoud van cultureel erfgoed. Eigenaren van monumenten en overheden hebben veel behoefte aan experts die oude gebouwen energiezuiniger kunnen maken, maar wel met behoud van de historische waarden.

De Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren (LIER) biedt deze specifieke kennis aan. De LIER bestaat uit zeven tweewekelijkse bijeenkomsten. In deze leergang komen de toepassing van duurzame technieken en materialen, energiebesparende maatregelen en innovatieve oplossingen aan de orde. Naast de nieuwste kennis van technieken, materialen en installaties is het delen van kennis en de onderlinge samenwerking tussen studenten en docenten van groot belang.

De belangrijkste onderwerpen die aan de orde komen zijn historische waardebepaling, duurzame interventies, architectonische ingrepen en herbestemming, begroting, bouwfysica, installaties, energiesystemen en bodemenergie.

De leergang is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de planvorming, voorbereiding en realisatie/beheer van restauraties en herbestemmingsprojecten. Dat kunnen professionals zijn die bijvoorbeeld werken bij architecten- en adviesbureaus, professionele opdrachtgevers, toezichthouders, (semi-)overheden, installatie- en bouwbedrijven, woningcorporaties en monumentenwachten. Ervaring in de restauratiesector is gewenst.

Kijk voor alle informatie op de website van het GRC. Inschrijven kan via de website van de HAN. Wil je graag een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Jos Nij Bijvank, 0620 407 317

Abonnement

Aanmelding voor een inspectie-abonnement m.b.v digitaal formulier in vijf stappen! Lees de voorwaarden/tarieven goed door!

Eenmalige inspectie

Voor niet-leden die toch een inspectie willen.

RCE

Direct naar infobank techniek Rijksdienst v/h Cultureel Erfgoed

Stichting ERM

Direct naar technische uitvoeringsrichtlijnen (URL's) voor professionals.

 
Plone powered by ZOO