Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onafhankelijke inspectie en advisering onderhoud monumenten

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home > Nieuws > Koelewijn in bestuur voor samenwerking
Register Kennis&Kunde monumentenspecialisten

Kwaliteitsregeling Kennis&Kunde (K&K) met bedrijven werkzaam in Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen. Meer informatie? Zie menu kwaliteitszorg.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Toolkit Duurzaamheid
http://www.toolkitduurzaamerfgoed.nl/
Infobladen Monumentenwacht

Direct naar praktische infobladen onderhoud voor de eigenaar.

Historisch Bouwfragmentendepot

Depot in Valburg met diverse materialen.

 
Document acties

Koelewijn in bestuur voor samenwerking

Peter Koelewijn (67) is van plan om in het bestuur van Monumentenwacht Gelderland nog weleens een ‘uitdagend balletje op te werpen’, zoals hij zelf zegt. Koelewijn -onlangs toegetreden- speelt die rol graag. ,,Door af en toe iets te opperen, voorkom je dat je als bestuur zaken vergeet. Er hoeft niet altijd iets mee gedaan te worden, maar het is wel belangrijk dat het gezegd wordt.”

testDe oud-architect is in het bestuur van Monumentenwacht Gelderland gekomen vanwege de  mogelijke samenwerking met het Gelders Restauratiecentrum (GRC). Daar is hij eveneens bestuurslid. ,,Er is steeds meer overleg tussen de beide organisaties. Het is goed om te kijken of we stappen naar een verdere samenwerking kunnen zetten. Om dat te stroomlijnen ben ik tot het bestuur van Monumentenwacht Gelderland toegetreden.”

 

Brainstormen

Of er ook een nadere samenwerking komt en hoe die eruit komt te zien, is nu nog niet duidelijk. Alle opties zijn nog open. ,,Dat gaat van alles apart doen, via een kantoorassociatie naar vergaande samenwerking of op termijn een fusie.” Begin juli gaan vertegenwoordigers van GRC en Monumentenwacht informeel om tafel zitten om te brainstormen over de mogelijkheden, daarna volgt de invulling.”

Het Gelders Restauratiecentrum is nu gevestigd op bedrijventerrein Arnhems Buiten, in een kantoor waarvan het jaarcontract telkens maar met een jaar verlengd wordt. ,,En we willen investeren , dus dat kan niet in dit pand. Het contract is onlangs weer verlengd. We daarom willen over een half jaar meer duidelijkheid hebben, omdat we daarna niet meer willen verlengen.”

Hij vervolgt: ,,We werken trouwens al langer samen met partijen uit de Gelderse Erfgoed Alliantie, zoals de Monumentenwacht, Geldersch Landschap en Kasteelen en het Gelders Genootschap”, zegt Koelewijn. ,,Maar we zitten als GRC en Monumentenwacht het dichtst bij elkaar. We delen de zorg voor het ambacht.”

 

K3

Koelewijn  is in zijn werkzame leven architect geweest. Hij heeft nu nog een adviespraktijk, waarvan hij de werkzaamheden langzaam afbouwt. Verder is hij bouwmeester van de restauratie van de Arnhemse Eusebiuskerk, ook een pand dat door Monumentenwacht geregeld geïnspecteerd wordt.

Zijn naam en die van zijn vroegere architectenbureau K3, riepen vaak associaties met muziek op. ,,Wij waren er veel eerder dan die meisjes”, zegt hij lachend. ,,Er kwamen weleens ouders bij ons aan de balie vragen of de dames van K3 daar ècht op kantoor waren. Dat moesten ze dan van hun kinderen vragen. Natuurlijk was er geen spoor van die meisjes, al hadden wel een agenda van die andere K3 op de balie liggen.”

 

 

Abonnement

Digitale aanmelding voor een inspectie-abonnement in vijf stappen! Lees de voorwaarden/tarieven goed door!

Eenmalige inspectie

Voor niet-leden die toch een inspectie willen.

RCE

Direct naar infobank techniek Rijksdienst v/h Cultureel Erfgoed

Stichting ERM

Direct naar technische uitvoeringsrichtlijnen (URL's) voor professionals.

 
Plone powered by ZOO