Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onafhankelijke inspectie en advisering onderhoud monumenten

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home > Nieuws > In stand houden rode draad in loopbaan van nieuwe directeur Jantine Clasie
Duurzaamheid

 

Energieadvies voor eigenaren van woonhuismonumenten

De Monumentenwacht Gelderland helpt u bij de verduurzaming van uw woonhuismonument

 

 

 

 

Register Kennis&Kunde monumentenspecialisten

Kwaliteitsregeling Kennis&Kunde (K&K) met gekwalificeerde restauratiebedrijven. Meer informatie? Zie menu kwaliteitszorg.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Infobladen Monumentenwacht

Direct naar praktische infobladen onderhoud voor de eigenaar.

Historisch Bouwfragmentendepot

Depot in Valburg met diverse materialen.

Gelders Restauratie Centrum

Het opleidingscentrum voor de restauratiesector in Gelderland.

 
Document acties

In stand houden rode draad in loopbaan van nieuwe directeur Jantine Clasie

,,Ik ben geen expert, maar heb wel een gezonde belangstelling in het cultureel erfgoed. Verder ken ik het in stand houden en ontwikkelen van objecten ook uit mijn vorige functie. Dat is de rode draad in mijn loopbaan, ook toen ik bij een waterschap en de provincie Overijssel werkte. En ik woon tussen de twee molens van Wapenveld, beide monumenten.”

Dat zegt Jantine Clasie (54), de nieuwe directeur van de stichting Monumentenwacht Gelderland (MWG). Ze is op 1 oktober begonnen en volgt voormalig directeur Ernst van der Grijp en interim-directeur Remco Zuidgeest op. Clasie is afkomstig uit Wapenveld en werkte hiervoor als directielid van woningcorporatie Omnia Wonen.

 

Achterneef

Voor de voetballiefhebbers: de nieuwe directeur is familie van AZ-aanvoerder Jordy Clasie, eerder actief voor Feyenoord en Excelsior. ,,Het is mijn achterneef, maar we komen niet dagelijks bij elkaar over de vloer. Ik kan ook geen shirtje regelen”, zegt ze lachend. ,,Ik heb niet zo’n moeite met contact maken, maar de naam Clasie maakt het nog makkelijker.”

De eerste weken van haar werk bij Monumentenwacht Gelderland staan in het teken van kennismaken en meelopen. ,,Ik heb al veel gesproken met netwerkpartners en ga ook mee met monumentenwachters. Ik merk dat zij een grote passie hebben voor hun werk. Het is leuk en leerzaam om met hen mee op inspecties te gaan.”

 

‘Veel te doen’

Dé uitdaging van de komende tijd is om een ‘duurzame wacht’ te zijn in dienstverlening en vakmanschap. ,,Het gaat daarbij zowel om het toepassen van de praktijk van verduurzaming in onze adviezen als om het vinden van nieuw personeel. We hebben namelijk een aantal inspecteurs die richting pensioen gaan. Daarom zoeken we nieuwe collega’s en werken we veel samen met het Gelders Restauratie Centrum, dat nieuwe collega’s opleidt.”

Voormalig directeur Ernst van der Grijp blijft actief binnen Monumentenwacht Gelderland. Hij is nu onder andere verantwoordelijk voor de kwaliteitsregeling Kennis & Kunde. Dat is de lijst met kwalitatief goede bedrijven in het restauratievak.

Plone powered by ZOO