Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onafhankelijke inspectie en advisering onderhoud monumenten

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home > Nieuws > Gelders Restauratie Centrum (GRC) van start.
Register Kennis&Kunde monumentenspecialisten

Kwaliteitsregeling Kennis&Kunde (K&K) met bedrijven werkzaam in Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen. Meer informatie? Zie menu kwaliteitszorg.

Toolkit Duurzaamheid
http://www.toolkitduurzaamerfgoed.nl/
Infobladen Monumentenwacht

Direct naar praktische infobladen onderhoud voor de eigenaar.

Aanmelden nieuwsbrief / cursusinformatie
Digitale nieuwsbrieven en cursusinformatie ontvangen? Stuur dan een mail naar monumentenwacht-gld-join@lists.nfg.nl. U ontvangt dan een mail met een link om uw aanmelding te bevestigen.
 
Document acties

Gelders Restauratie Centrum (GRC) van start.

Op woensdag 25 mei 2011 jl. is in Herberg de Hanekamp (Openlucht Museum), een informatieavond gehouden over Het Gelders Restauratie Centrum (GRC) en de uitvoering van de restauratieopleidingen Timmeren en Metselen.

In het komend schooljaar (2011/2012) wordt door het Gelders Restauratie Centrum (GRC) de restauratieopleidingen Timmeren en Metselen niveau 3 op een centrale en historische locatie verzorgd, op de voormalige kazerneterrein Kamp Koningsweg Noord te Schaarsbergen (dichtbij het Nederlands Openlucht Museum)Het GRC kent een vernieuwd opleidingsconcept, waarbij: de begeleiding(docenten) door restauratiedeskundigen uit de praktijk gebeurd, er goede faciliteiten voorhanden zijn (theorie, practicum en documentatie )en er optimaal gebruik wordt gemaakt van in uitvoering zijnde restauratieprojecten.

Het GRC is een samenwerkingsverband van het Graafschap College, Opleidingsbedrijf Doetinchem, Monumentwacht Gelderland, Nederlands Openluchtmuseum, Geldersche Kasteelen. Provincie Gelderland, Bouwend Nederland en enkele Gelderse restauratiebedrijven Het GRC wordt gevestigd op bovengenoemde historische locatie aan de koningsweg te Arnhem/Schaarsbergen.

Op de informatievond, die geopend werd door mevrouw Antie Vos, opleidingsmanager van het Graafschap College, werd in een bomvol herberg de Hanekamp door Jos Nij Bijvank ( van JNB) projectleider van het GRC, uitgebreid stilgestaan bij de aanleiding en ontwikkeling van het Gelders Restauratie Centrum. Daarbij werd aangegeven dat door bundeling van krachten er gestreefd wordt naar een optimale uitvoering en profilering van de restauratieopleidingen, zodat er structureel een goede instroom van goed opgeleide vaklieden ontstaat. Hierbij wordt begonnen met de restauratieopleidingen Timmeren en Metselen niveau-3.

Renë Bussink van het Graafschap College gaf vervolgens concrete informatie over de aanmelding voor de opleidingen, de inhoud van de opleidingen hoe de opleidingen uitgevoerd worden en welke organisaties daarbij betrokken zijn.

Aan het eind van de avond werd tijdens het naborrelen nog enthousiast nagesproken over de gegeven informatie en gingen veel van de aanwezigen met een aanmeldingsformulier voor restauratieopleidingen Timmeren of Metselen naar huis.


 

Abonnement

Digitale aanmelding voor een inspectie-abonnement in vijf stappen! Lees de voorwaarden/tarieven goed door!

Eenmalige inspectie
https://www.monumentenwacht-gld.nl/over-mwg/info-abonnement/eenmalige-inspectie
Als u (nog) geen eigenaar bent van een monument.
RCE

Direct naar infobank techniek Rijksdienst v/h Cultureel Erfgoed

Stichting ERM

Direct naar technische uitvoeringsrichtlijnen (URL's) voor professionals.

 
Plone powered by ZOO