Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onafhankelijke inspectie en advisering onderhoud monumenten

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home > Nieuws > Campagne 'Ieder zijn vak' moet zorgen voor nieuwe erfgoedspecialisten
Register Kennis&Kunde monumentenspecialisten

Kwaliteitsregeling Kennis&Kunde (K&K) met bedrijven werkzaam in Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen. Meer informatie? Zie menu kwaliteitszorg.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

* verplicht veld
Toolkit Duurzaamheid
http://www.toolkitduurzaamerfgoed.nl/
Infobladen Monumentenwacht

Direct naar praktische infobladen onderhoud voor de eigenaar.

Historisch Bouwfragmentendepot

Depot in Valburg met diverse materialen.

 
Document acties

Campagne 'Ieder zijn vak' moet zorgen voor nieuwe erfgoedspecialisten

In Gelderland is een groot tekort aan vakmensen. Zo’n 17.000 Gelderse monumenten zijn afhankelijk van vakmanschap. Goed opgeleide restauratiespecialisten zijn keihard nodig om ons culturele erfgoed te behouden voor de toekomst. Daarom starten het Gelders Restauratie Centrum (GRC) en de Monumentenwacht Gelderland (MWG) samen een wervingscampagne om restauratiespecialisten te werven.
Campagne 'Ieder zijn vak' moet zorgen voor nieuwe erfgoedspecialisten

De website iederzijnvak.info

Het motto van de campagne is: ‘Word restauratie-specialist! Dat is pas een mooi vak.’ Handige, creatieve geesten worden uitgedaagd om een restauratieopleiding of cursus te volgen en te kiezen voor het restauratievak. Dit sluit aan bij de ambities van provincie Gelderland: Leve(n)lang Innovatief Gelders Vakmanschap 2.0. De campagne is gericht op studenten, zij-instromers en mensen die al in het bouwvak werken.

 

Klaarstomen

Een erfgoedopleiding is leuk, interessant, uitdagend en biedt baangarantie. ,,Monumenten restaureren kan alleen met de beste vakmensen. Wij leiden gekwalificeerde handwerklieden op en stomen ze klaar voor het restauratievak”, zegt GRC-directeur Jan Gersen.

Ernst van der Grijp, directeur van Monumentenwacht Gelderland vult aan: ,,Restauratiespecialisten zijn onmisbaar voor gespecialiseerde aannemers en voor eigenaren van monumenten. Alleen gekwalificeerde vakmensen kunnen monumenten onderhouden. De creatieve geesten die werken met hun hoofd, handen en hart.”

 

Verhalen

Op de campagnewebsite zijn inspirerende verhalen te vinden van vakmensen die veel voldoening halen uit het restauratiewerk. Er staan ook enkele films over vakmanschap die een goede impressie geven van het veelzijdige en boeiende restauratievak.

Voor meer informatie over het uitgebreide aanbod cursussen en opleidingen of het aanvragen van een persoonlijk adviesgesprek: www.iederzijnvak.info.

Abonnement

Digitale aanmelding voor een inspectie-abonnement in vijf stappen! Lees de voorwaarden/tarieven goed door!

Eenmalige inspectie

Voor niet-leden die toch een inspectie willen.

RCE

Direct naar infobank techniek Rijksdienst v/h Cultureel Erfgoed

Stichting ERM

Direct naar technische uitvoeringsrichtlijnen (URL's) voor professionals.

 
Plone powered by ZOO