Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onafhankelijke inspectie en advisering onderhoud monumenten

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

U bent hier: Home > Kwaliteitszorg > Kwaliteitsregeling Kennis & Kunde gebouwd erfgoed > Bijeenkomst Kennis&Kunde 10 mei kasteel Doorwerth
Register Kennis&Kunde monumentenspecialisten

Kwaliteitsregeling Kennis&Kunde (K&K) met bedrijven werkzaam in Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen. Meer informatie? Zie menu kwaliteitszorg.

Infobladen Monumentenwacht

Direct naar praktische infobladen onderhoud voor de eigenaar.

Aanmelden nieuwsbrief / cursusinformatie
Digitale nieuwsbrieven en cursusinformatie ontvangen? Stuur dan een mail naar monumentenwacht-gld-join@lists.nfg.nl. U ontvangt dan een mail met een link om uw aanmelding te bevestigen.
Toolkit Duurzaam Erfgoed
http://www.toolkitduurzaamerfgoed.nl/
 
Document acties

Bijeenkomst Kennis&Kunde 10 mei kasteel Doorwerth

Op 10 mei 2017 vond in Doorwerth de goed bezochte bijeenkomst plaats van gekwalificeerde K&K restauratiebedrijven en andere geinteresseerden, die werkzaam zijn in Gelderland. Onderwerpen waren ondermeer de ontwikkeling van de K&K regeling de komende jaren, het provinciale beleid op het gebied van erfgoed en de vernieuwde opleiding timmeren/metselen van het GRC/NCE en het Graafschap College e.a. nieuwe ontwikkelingen op het gebied van scholing.

Jos van de Zande (Provincie Gelderland) gaf in zijn presentatie de stand van zaken over de investeringen de komende jaren en de eisen die worden gesteld aan eigenaren, aannemers e.a partijen.

Zijn presentatie is hier te downloaden.

Ernst van der Grijp (Monumentenwacht Gelderland) ging in op de kwaliteitsregeling Kennis&Kunde en de kansen die de regeling biedt. Zijn presentatie is hier te downloaden.

Joop van Burk (Gelders Restauratie Centrum) schetste in zijn verhaal de ontwikkelingen op het gebied van de vernieuwde opleiding restauratie niveau 4 restauratie timmeren en metselen en andere zaken omtrent opleiding en het GRC. Zijn presentatie vindt u hier.

Klaas Boeder (Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen) sloot de bijeenkomst af met een verhaal over de inhoudelijke vernieuwingen van de opleiding niveau 3 timmeren/metselen en zaken zoals de Uitvoeringsrichtlijnen (URL's) en de opleiding erfgoedprofessional.

Zijn presentatie is hier te vinden.

Plone powered by ZOO