Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onafhankelijke inspectie en advisering onderhoud monumenten

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Register Kennis&Kunde monumentenspecialisten

Kwaliteitsregeling Kennis&Kunde (K&K) met bedrijven werkzaam in Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen. Meer informatie? Zie menu kwaliteitszorg.

Infobladen Monumentenwacht

Direct naar praktische infobladen onderhoud voor de eigenaar.

Aanmelden nieuwsbrief / cursusinformatie
Digitale nieuwsbrieven en cursusinformatie ontvangen? Stuur dan een mail naar monumentenwacht-gld-join@lists.nfg.nl. U ontvangt dan een mail met een link om uw aanmelding te bevestigen.
Toolkit Duurzaam Erfgoed
http://www.toolkitduurzaamerfgoed.nl/
 
Document acties

Inleiding

Een monument heeft bijzondere aandacht nodig en moet met vakmanschap kennis, kunde en zorg worden behandeld. Want eenmaal verdwenen historisch materiaal komt nooit meer terug.

Inspectie riet

Gelderse voet

Overheden investeren veel geld in de instandhouding van cultureel erfgoed. Er zijn echter zorgen over de uitvoeringskwaliteit van de werkzaamheden aan de monumenten. De Provincie Gelderland heeft daarom het kwaliteitsbeleid 'Gelderse Voet' ontwikkeld. Een belangrijk onderdeel hiervan is de Kwaliteitsregeling Kennis & Kunde. De Provincie Gelderland hecht aan het verbeteren van de uitvoeringskwaliteit en wil de uitvoeringskwaliteit bij voorkeur met gekwalificeerde restauratiebedrijven stimuleren.

Eigenaren

De ervaring van de Monumentenwacht leert dat ook eigenaren op zoek zijn naar gekwalificeerde aannemers voor hun kostbare bezit. Een kwaliteitsregeling met bijbehorend register voorziet ook in deze behoefte!

Dialoog

Het is niet de bedoeling om bedrijven te beoordelen op kwalificaties en verder geen actie te ondernemen. In dialoog met de bedrijven wordt er gekeken naar de scholingsbehoefte. Het doel is immers verbetering van de uitvoeringskwaliteit en een goed bedrijfsopleidingsplan is dan essentieel.

Disclaimer

De kosten- en organisatiestructuur kan in de toekomst wijzigen, o.a. afhankelijk van het beleid en de financiering van de Provincie Gelderland. Dergelijke wijzigingen kunnen niet leiden tot enigerlei aansprakelijkheid van de Stichting Monumentenwacht Gelderland. Stichting Monumentenwacht Gelderland kan, gezien de afhankelijkheid van Provinciaal beleid, ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor de continuïteit van de regeling.

Plone powered by ZOO